EHBO aan kinderen voor Kinderdagverblijven, na- en Buitenschoolse opvang en Gastouders
(Sinds 1 januari 2010 verplicht)
Weet wat u moet doen bij ongevallen!
Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld ontdekken. Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen komen geregeld voor. Ook al neemt u veel preventieve maatregelen, veel ongevallen met kinderen vinden niet alleen thuis maar ook in Kinderdagverblijven en tijdens de voor-, na- en buitenschoolse opvang plaats. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u het best kunt handelen bij ongevallen waarbij een kind betrokken is.
Een kind is niet een kleine volwassene. Eerste hulp voor kinderen vraagt om een eigen specifieke aanpak, zowel in de benadering als de behandeling. In deze cursus gaan we daar uitgebreid op in want een ongeluk zit in een klein hoekje.
In onze cursus EHBO aan kinderen leert u hoe u kinderen kunt helpen in een noodgeval. Van een klein wondje na een val tot de meer serieuze verwondingen.
Deze EHBO cursus leert u niet alleen alert te zijn op mogelijke gevaren maar u leert ook hoe u een kind in een noodsituatie kunt benaderen, helpen en verzorgen. Reanimatie, verbandleer etc. komen hierbij ook ruim aan bod.
Deze praktijkgerichte EHBO training wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis en is ook bijzonder geschikt voor overblijfbegeleiders en gastouders die daarmee aan de wettelijke eisen voldoen.
De cursus is inclusief het boek Eerste Hulp aan kinderen, gebruik oefenmaterialen, toets en het officiële Certificaat "EHBO aan kinderen inclusief AED" van het Oranje Kruis'.
Deelname vanaf ca. 12 tot maximaal 20 personen en is uiteraard ook bij u op locatie mogelijk. (Voor de cursuskosten klik hier) Cursusduur 1 dag (2 x 4 uur) of ca. 3 x 3 uur (bijvoorbeeld 3 avonden).
Omdat de datum van de "toets" door ons minimaal 4 weken vooraf aan het Oranje Kruis moet worden doorgegeven dient u hiermee rekening te houden bij het bespreken van de datum(s).
Tijdens de training eerste hulp aan kinderen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
- Typisch leeftijdsgerelateerde ongevallen bij kinderen
- Preventie van ongevallen
- Brandwonden
- Meest voorkomende letsels/verbandleer en inhoud van de EHBO-doos
- Alarmeren 112
- Herkenning van een ernstig ziek kind
- Koorts en koortsstuipen
- Botbreuken (zondagsarmpje, groene twijgbreukje)
- Kraal in neus
- Vergiftigingen
- Allergische reacties
- Insectenbeten (teken, wespen)
- Tandletsel
- Bewusteloosheid
- Hersenschudding
- Reanimatie en AED
Erkend Opleidingsinstituut
