Combinatiecursus EHBO aan kinderen inclusief AED + Bedrijfshulpverlener (BHV)

(Voor kinderdagverblijven en Na- en Buitenschoolse opvang.)

In deze combinatiecursus 'EHBO aan Kinderen' en 'Bedrijfshulpverlener (BHV)', wordt het EHBO-deel van de BHV cursus in het teken van EHBO aan Kinderen gedaan.
Alle aspecten voor het certificaat van het Oranje Kruis "EHBO aan kinderen inclusief AED" worden behandeld.

 

Naast de vaste prijs van € 157,50 voor de BHV-cursus worden het extra boek "EHBO aan kinderen" à € 23,50 plus het certificaat "EHBO aan kinderen inclusief AED" en administratiekosten van het Oranje Kruis € 12,95 tegen kostprijs doorberekend.
U heeft dan het certificaat "Bedrijfshulpverlener (BHV)" én het certificaat "EHBO aan kinderen inclusief AED" van het Oranje Kruis voor een totaalprijs van € 192,50 excl. btw.

 

In deze 2-daagse cursus wordt de EHBO-dag ingevuld met de cursus Eerste Hulp aan kinderen waarin reanimatie en AED met daarnaast ook behandeling van de EHBO aan volwassenen. Deze combinatiecursus is bijzonder geschikt voor leidinggevenden en medewerkers in kinderdagverblijven, BSO en NSO.

 

Tijdens de training Eerste Hulp aan Kinderen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Typisch leeftijdsgerelateerde ongevallen bij kinderen. Preventie van ongevallen. Meest voorkomende letsels/verbandleer Reanimatie. AED en inhoud van de EHBO-koffer.

 

 • Alarmeren 112
 • Herkenning van een ernstig ziek kind
 • Koorts en koortsstuipen
 • Brandwonden
 • Botbreuken (zondagsarmpje, groene twijgbreukje)
 • Kraal in neus
 • Vergiftigingen
 • Allergische reacties
 • Insectenbeten (teken, wespen)
 • Tandletsel
 • Bewusteloosheid Hersenschudding
   

De branddag wordt ingevuld met het BHV brandgedeelte.
Wat betreft de dag Brandbestrijding en ontruiming gaat het vooral om: Het beperken en bestrijden van een beginnende brand, gebruik veiligheidsvoorzieningen, brandpreventieve maatregelen, de branddriehoek, de ontwikkeling van brand en qua ontruiming: Het begeleiden van een ontruiming, het ontruimingsplan, vluchtroutes, vluchtmiddelen.

 

Communicatie

Communicatie is uiteraard van groot belang: Het (goed kunnen) melden van een ongeval of brand, informeren van hulpverleningsdiensten en het gebruik van communicatiemiddelen.

 

Legitimatie tijdens EHBO aan kinderen cursusdeel.

Omdat in deze cursus tevens EHBO aan kinderen wordt gegeven waarvoor het Oranje Kruis de certificering doet, dienen wij deze cursus vier weken voor de cursusdatum aan te melden bij het Oranje Kruis. Deze "kunnen" op deze dag een controle uitoefenen. Deelnemers moeten zich kunnen legitimeren.

 

Vooropleiding
Aan de vooropleiding worden geen specifieke eisen gesteld.

 

De cursus is inclusief:

Alle benodigde materialen (lesboek BHV, lesboek EHBO aan kinderen, lesmateriaal, verbandmaterialen, blusmiddelen, examen BHV brand, toets EHBO aan kinderen, certificaat BHV en certificaat EHBO aan kinderen Oranje Kruis.
 € 189,50 (exclusief BTW).

 

De basisopleiding Bedrijfshulpverlener (BHV) alsmede het examen en de toets EHBO aan kinderen worden volgens de richtlijnen van het NIBRA en het Oranje Kruis gegeven.

 

Deze cursus wordt verzorgd vanaf 12 deelnemers en ook mogelijk bij u op locatie

 

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden voor uw bedrijf of instelling, bel ons of stel uw vragen via ons "Vragen" formulier.


Erkend opleidingsinstituut voor:

           

 

Bedrijfshulpverlener BHV - EHBO - EHBO aan kinderen - Reanimatie - AED - Veilig werken langs de weg